De wetenschap bevestigd nu de wijsheid van de grote wijzen uit het verleden.
Studies tonen aan dat mensen die dankbaar zijn

  • hechtere relaties hebben;
  • een betere band met familie en vrienden hebben;
  • en positiever worden bekeken door anderen.

Maar het meest verbazingwekkende statistische gegeven dat uit de studies naar voren komt is waarschijnlijk wel dat als je één keer hardop of in gedachten over iemand klaagt.
Er wel tien zegeningen nodig zijn om de relatie weer te laten bloeien.
Als het er minder dan tien zijn, zal de relatie verslechteren en als die relatie een huwelijk is, loopt het hoogstwaarschijnlijk uit op een scheiding.

Dankbaarheid zorgt ervoor dat relaties bloeien.
Naarmate je dankbaarder bent voor een relatie, zul je op magische wijze een overvloed aan geluk en goede dingen uit die relatie ontvangen.
De dankbaarheid voor je relaties verandert niet alleen je relaties; jij verandert er ook door.

Onverschillig wat voor temperament je nu hebt, dankbaarheid maakt je vriendelijker en geduldiger en geeft je meer begrip en compassie en wel zozeer dat je jezelf niet meer herkent.
De kleine irritaties die je vroeger voelde en de klachten die je over je relaties had, zullen verdwijnen.

Want als je oprecht dankbaar bent voor de ander, is er niets wat je aan die persoon zou willen veranderen. Je hebt geen kritiek, klaagt niet en beschuldigt hem of haar nergens van, omdat je het te druk hebt met dankbaar zijn voor al het goede in hem of haar. Feitelijk zul je zelfs niet meer kunnen zien waar je vroeger over klaagde.

‘Er kan alleen van ons worden gezegd dat we leven
op het moment dat ons hart zich bewust is van onze schatten. ‘
Thornton Wilder (1897-1975) Schrijver en toneelschrijver.

Woorden zijn uiterst krachtig, dus als je over iemand klaagt, beschadig je jezelf eigenlijk.
Jouw leven zal eronder lijden. Door de wet van de aantrekkingskracht komt alles wat je zegt of denkt over iemand anders weer naar je terug.
Dat is precies de reden waarom de grootste denkers en leraren van de wereld ons zeiden dankbaar te zijn. Zij wisten dat als jij meer wilt ontvangen in het leven, om jouw leven op magische wijze te verbeteren, je er dankbaar voor moet zijn dat anderen zijn zoals ze zijn.
Hoe zou het zijn als iedereen die je na stond, zou zeggen: ‘Ik hou van je – gewoon zoals je bent, ‘
Hoe zou dat voelen?

Een magische oefening is dankbaar zijn voor iedereen om wie hij of zij is!
Zelfs als je relaties momenteel goed zijn, zullen ze door deze oefening nog veel beter worden. Met elke reden die je bedenkt om iemand anders dankbaar te zijn, zul je dankbaarheid haar adembenemende magische werk zien verrichten, en je relatie zullen sterker worden, verrijkender zijn en meer voldoening geven dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *